Cum evităm conflictele de la masa de Paște! Un psiholog celebru ne-a dezvăluit secretul

#Exclusiv Click!

Conflictele de sărbători au devenit deja o normalitate pentru mulți. Nici nu ne mai miră că în astfel de zile, mulți oameni preferă să se izoleze sau să facă cu totul altceva decât să stea cu familia. Când în sânul familiei există probleme și lucruri nerezolvate, în puținele momente în care ne adunăm împreună, ni se apasă cele mai dureroase răni. Aflăm cum putem să evităm tensiunile de sărbători, chiar de la psihologul Laura Găvan.

Masa de Paște / foto simbol
Masa de Paște / foto simbol

Cum evităm conflictele de la masa de Paște! Un psiholog celebru ne-a dezvăluit secretul

Cum evităm conflictele la masa de Paște? De multe ori se ajunge la certuri, în condițiile în care acesta ar trebui să fie un timp de bucurie și de sărbătoare.

Orice sărbătoare importantă vine la pachet cu foarte multă presiune: lucrurile TREBUIE să iasă perfect! De la decorațiuni, până la cel mai ales meniu, ne dorim să arătăm lumii ca suntem capabili să avem cele mai bune rezultate. Din păcate uităm despre ce este vorba de fapt, un moment de conectare cu familia, în care ne putem arăta prețuirea și petrece un timp de calitate. “A fi” este înlocuit cu “a face” și “a avea”, iar aici intervine un conflict: din dorința de a demonstra și a posta poza “perfect” instagramabila, sacrificăm bunăstarea reală din sânul familiei. Iată-ne deci, obosiți și stresați, strânși cu toții la masa festivă: un moment “perfect” să ne vărsăm frustrările! Putem evita conflictele dacă nu ne epuizăm cu pregătirile, dacă implicăm pe toată lumea și distribuim responsabilitățile, chiar și celor mici din familie.

Vechiul conflict: Petrecem Paștele cu ai tăi, cu ai mei sau singuri? Cum decid cuplurile unde să meargă de Paște, astfel încât să nu se ajungă la ceartă?

Fiecare cuplu se află într-o anumită etapă, iar în funcție de aceasta se poate lua o decizie, de comun acord. De cele mai multe ori conflictul apare atunci când unul singur decide și nu ține cont de dorințele partenerului. În această situație cuvântul magic este “compromis”, însă este de dorit să se țină cont în primul rând, de ce doresc partenerii, nu familia acestora.

Cei care se simt foarte singuri de sărbători ce pot face?

“Depresia de sărbători” apare în această perioadă, caracterizată mai mult printr-o tristețe profundă și un sentiment de a nu aparține. Ne dorim să împărtășim momentele frumoase, iar când nu avem cu cine să facem asta, trebuie să ne creăm un ritual de sărbătoare: chiar dacă nu avem familia aproape, ne putem îmbrăca frumos și pregăti o masă frumoasă. Să nu uităm ca sunt multe persoane singure, poate un vecin, cămine de bătrâni sau de copii, iar acolo poate fi un loc potrivit unde să ne facem simțită prezența. Ce să NU facem, din disperare, o relație tocmai pentru a evita sentimentul de singurătate. În solitudine putem afla multe despre noi, și poate fi un moment bun să învățăm să petrecem timp cu noi.

De sărbători suntem stresați să facem de toate țăi să avem de toate, de aici, iar se ajunge la tensiuni. Chiar este nevoie să avem de toate?

Din păcate, rețele de socializare prezintă un ideal, cel mai pufos cozonac, cea mai bună pască, ouă încondeiate cu măiestrie: o competiție pentru cele mai frumoase poze. Standardul este unul foarte ridicat, iar dacă nu se ridicăm la așteptări, intervine sentimentul de incompetentă. Perpetuăm ce am învățat în familie, cheltuim sume mari de bani, ne stresăm cu pregătiri care ne lasă într-un final, extenuați. Avem de toate, mai puțin ce contează cu adevărat: armonie și momente de conectare cu cei dragi. Avem de ales, să o facem înțelept.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
banner dan negru png
Ștefania își dorește acum să se relaxeze într-o vacanță
image
actualitate.net
image
actualitate.net